حوادث شهربازی ها

حوادث شهربازی ها

حوادث شهربازی ها

حوادث ناگوار شهربازی ها

در این مطلب به حوادث شهربازی ها می‌پردازیم تا اهمیتِ رعایتِ نکات ایمنی برای شهربازی‌ها و مردم روشن شود. حتا بزرگ‌ترین و مهیج‌ترین شهربازی‌های دنیا هم این اتفاق‌های تلخ را تجربه کرده‌اند. آشنایی با برخی نکات که در مطلب بعدی آن‌ها را ذکر می‌کنیم، می‌تواند از حوادث شهربازی ها جلوگیری کند.

ضرورت رعایت ایمنی و استاندارد شهربازی ها

«استاندارد بعضی از تجهیزات تفریحی بر اساس مصوبه‌ی شورای عالی استاندارد مشمول استاندارد اجباری است و فعالیت در شهربازی، زمین بازی، سازه‌های بادی و آبی بدون تاییدیه از سازمان ملی استاندارد ممنوعیت دارد.» اما بعضی اوقات بی‌توجهی به این بند عواقب جانی و مالی سنگینی برای مردم و مالکان شهربازی‌ها به دنبال داشته است. سقوط ترن هوایی شهربازی ارم یکی از پر سر و صداترین حوادث شهربازی ها است که بی‌شک برای یک مجموعه ضرر اعتباری در پی دارد. با شناخت حوادث شهربازی‌ها، وسیله‌های خطرناک و سهل‌انگاری‌ها می‌توانیم خطر را از خود و شهربازی‌ دور کنیم.

حوادث شهربازی

سقوط ترن هوایی پارک ارم

از آن‌جایی که شهربازی ارم تهران جزو بزرگ‌ترین و پرطرفدارترین شهربازی‌های ایران است، خبر حادثه‌ی سقوط ترن هوایی ارم بسیار شنیده شد. در این حادثه سه زن جوان دچار آسیب نخاعی شدند. سقوط یکی از کابین‌های ترن هوایی از ارتفاع هشت‌متری علت این اتفاق ناگوار بوده است. خوشبختانه آسیب‌دیدگان کمربند ایمنی بسته بودند و همین مسئله آن‌ها را از مرگ حتمی نجات داد.

حادثه‌ی شکستگی رنجر شهربازی اردبیل

در مجتمع تفریحی «شورابیل» در اردبیل، دستگاه رنجر دچار شکستگی شد و متاسفانه ۶ نفر را مصدوم کرد.

حادثه‌ی سفینه فضایی شهربازی اهواز

حادثه‌ی نقص فنی سفینه فضایی شهربازی «پاداد» اهواز، یکی از دردناک‌ترین حوادث شهربازی ها است که متاسفانه ۹ تن را دچار مصدومیت حاد کرد.

سقوط ترن هوایی ۷۲ تن قم و مرگ سرنشین

ترن هوایی شهربازی ۷۲ تن قم، مطابق با استانداردهای روز نبود و نقص فنی داشت. سقوط ترن هوایی در شهربازی قم، با نهایت تاسف، ۴ کشته و زخمی بر جا گذاشت.

حادثه‌ی شهربازی شاهین‌شهر اصفهان

در شهربازی شاهین‌شهر، یک دستگاه از مسیر حرکتش خارج شد و تمام سرنشینان را به بیرون پرتاب کرد. این حادثه‌ی دردناک، ۲۵ مجروح داشت.

سقوط دستگاه «جامپینگِ» لونا پارک شیراز

کارشناسان استاندارد، استفاده از این دستگاه را ممنوع اعلام کرده بودند. اما با بی‌توجهی به استانداردها، دستگاه جامپینگ حادثه‌ی دردناکی ایجاد کرد. در لونا پارک شیراز کابل سیم بکسل حایل پاره شد، دستگاه جامپینگ سقوط کرد و متاسفانه دو نوجوان از ناحیه‌ی کمر دچار مصدومیت شدند.

قطع برق در شهربازی ائل‌گلی تبریز

با قطع برق در شهربازی ائل‌گلی تبریز دو نفر دچار مصدومیت شدند. این دو نفر سوار یکی از دستگاه‌های سریعِ سقوط آزاد بودند که با قطع برق، سقوط کردند و دچار آسیب جدی شدند.

حوادث شهربازی

سخن پایانی

اتفاق‌ ناگوار، در هر شاخه و صنعتی محتمل است. حتا در بستر امن خانه نشستن هم چندان بی‌ضرر نیست! اما با رعایت ایمنی، می‌توان جلوی برخی حوادث شهربازی ‌ها را گرفت. یا با پیش‌بینی بعضی اتفاق‌ها، نظیر قطعی برق در شهربازی‌ها، برای آن چاره‌ای جست. همه موظف به رعایت «ایمنی» هستند. از گردشگرانِ شهربازی‌ گرفته تا مجموعه‌دارها و تولیدکنندگان تجهیزات. برای مثال، بستن کمربند می‌تواند جان آدمی را در سقوط نجات دهد. اما رعایت استانداردها دیگر مربوط به گردشگران شهربازی نیست؛ این مسئله به طور کامل به تولیدکننده‌های تجهیزات و مالکان شهربازی‌ها برمی‌گردد. آن‌ها هستند که با استانداردسازی تجهیزاتِ شهربازی‌ها، می‌توانند محیطی امن و تفریحاتی جذاب برای گردشگران ایجاد و از حوادث شهربازی ها جلوگیری کنند. در این مطلب با موردی مواجه شدیم که سازمان استاندارد، استفاده از وسیله‌ای را منع کرده بود اما خلاف نظر سازمان، فعالیت آن دستگاه متوقف نشد و ضرر جانی در پی داشت. این ضرر جانی، جدا از بی‌اخلاقی، ضرر اعتباری برای شهربازی‌ مورد نظر در پی خواهد داشت و فعالیت این صنعت را مختل می‌کند.


دیدگاه‌ها

یک پاسخ به “حوادث شهربازی ها”

  1. رضا قادری نیم‌رخ
    رضا قادری

    متاسفانه در امورات حساس، سهل انگاری های گهگاهی نهادهای ناظر و منفعت طلبی بی حد و مرز عده ای دیگر و غفلت ما وقتی باهم ترکیب شود موجب پیامدهایی میشود که ورای تصور ماست، از آنجا که اکثریت فکر میکنیم حادثه فقط برای دیگرانست، زمانی متوجه این عقیده اشتباه میشویم که بهایی بس گزاف بابت آن پرداخته خواهد شد.
    در اینموارد همگی به اندازه ای مسئولیم، ناظری که به هرجهت مسئولیت خویش را نادرست انجام میدهد بیشترین تقصیر، بهره بردارانی که منفعت را به ایمنی مشتریان خود ارجحیت میدهند مقصر بعدی و استفاده کنندگانی که ایمنی خود و فرزندانشان را گاهی فراموش میکنند نیز مقصر هستند و گاهی این مثلث شوم افراد زیاد و خانواده ها را چنان درگیر میکند که ارزش همه داشته ها را زیر سوال میبرد. اگر هر یک از این سه گروه اندکی به فرجام کار اندیشیده بود کار به حادثه نمیکشید. وقتی خانواده ها استفاده از چنین وسایل را برای تفرح ممنوع کنند یقینا سطح کیفیت و ایمنی با ارابه های مرگ امروز تفاوت خواهد کرد.
    از ماست که بر ماست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *