کاربردهای واقعیت مجازی

واقعیت مجازی چه کاربردهایی دارد؟

آیا تصور می‌کنید تنها کاربرد واقعیت مجازی، در بازی‌های رایانه‌ای و شبیه‌سازی دنیای مجازی فیلم‌ها خلاصه می‌شود؟ کمی جست‌وجو نشان ‌می‌دهد واقعیت مجازی، کاربردهای بسیار گسترده و متنوعی پیدا کرده که حوزه‌های گوناگونی را شامل می‌شود. از سطوح آموزشی ساده تا پیچیده؛ از طراحی اتومبیل تا طراحی ساختمان، از کاربرد در ورزش تا کاربرد در پزشکی. گروه صنعتی توفان نیز با استفاده از واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در وسایل شهربازی و باشگاهی نسل جدیدی از هیجان را ایجاد کرده است. برای خواندن جزئیات بیشتر، همراه وسایل و تجهیزات شهربازی گروه صنعتی توفان باشید.

کاربرد واقعیت مجازی

واقعیت مجازی چیست؟

پیش از بیان کاربرد واقعیت مجازی، تعریف کوتاهی از واقعیت مجازی یا همان Virtual Reality ارائه می‌دهیم. واقعیت مجازی یک فناوری جدید مبتنی بر داده است که سعی می‌کند مرزهای بین فضای واقعی و مجازی را از بین ببرد. این فناوری در محیط سه‌بعدی رایانه‌ای عمل می‌کند و تعامل کاربر با فناوری را امکان‌پذیر می‌سازد. در واقعیت مجازی، کاربر با کمک ابزاری به اسم هدست ‌VR، خودش را بخشی از آن دنیای سه‌بعدی می‌بیند.

کاربردهای واقعیت مجازی

کاربرد واقعیت مجازی فهرست بلندبالایی را شامل می‌شود. ضمن این‌که این فناوری، روز‌به‌روز هم به حیطه‌های جدید و ناشناخته وارد می‌شود. در ادامه به تعدادی از شناخته شده‌ترینِ آن‌ها اشاره می‌کنیم.

کاربرد آموزشی

با کمک واقعیت مجازی می‌توان گروه‌های بزرگی از دانش‌آموزان را به تعامل و یادگیری همزمان در فضای سه‌بعدی واداشت. این روش آموزشی علاوه بر جذابیت ذاتی‌اش، امکان آموزش مفاهیم پیچیده درسی را فراهم می‌سازد. سایر گروه‌های تحت آموزش نیز با کمک واقعیت مجازی می‌توانند بسیاری از مسائل دور از دسترس یا دشوار را تجربه کنند. آموزش پزشکی، عملیات‌های نظامی، ورزش و غیره از این موارد هستند.

کاربرد پزشکی

کاربرد واقعیت مجازی در حوزه بهداشت و درمان، یکی از مهم‌ترین کاربردهای این فناوری به شمار رفته و حیطه‌های متنوعی را شامل می‌شود. جراحی‌های پیچیده و چالش‌برانگیز پزشکی با کمک محیط تعاملی سه‌بعدی، بسیار ساده‌تر از گذشته انجام می‌شوند. ضمن این‌که در پزشکی از واقعیت مجازی برای تشخیص بیماری‌ها استفاده زیادی می‌شود. در این حالت، دقت تشخیص بالاتر رفته و در نتیجه بسیاری از مواقع، روی آوردن به درمان‌های دشوار و پرریسک مثل جراحی، منتفی می‌شود.

استفاده از واقعیت مجازی برای انجام جراحی‌های رباتیک، یکی دیگر از کاربردهای جذاب این فناوری در پزشکی است که کنترل متغیرهای جراحی را برای پزشک راحت‌تر می‌کند. در نتیجه ریسک عمل پایین آمده و عوارض جانبی کم می‌شود. همچنین از واقعیت مجازی در توان‌بخشی بیماران نیز استفاده می‌شود.

کاربرد واقعیت مجازی در پزشکی

کاربرد نظامی

کاربرد واقعیت مجازی در امور نظامی، میزان مواجهه سربازان با خطرات را کاهش می‌دهد. ضمن این‌که با این فناوری، امکان انجام بسیاری از عملیات‌های دشوار و خطرناک فراهم می‌شود. در این حالت، سربازان بدون این‌که با خطر مرگ یا آسیب فیزیکی جدی مواجه باشند، می‌توانند بارها و بارها صحنه‌های جنگی و وضعیت‎های رزمی را تکرار و تمرین کنند و چیزی شبیه جنگ واقعی را تجربه نمایند.

از سایر کاربردهای نظامی واقعیت مجازی می‌توان به شبیه‌سازی پرواز، شبیه‌سازی میدان جنگ، آموزش‌های پزشکی مختص مناطق جنگی، شبیه‌سازی چتربازی و غیره اشاره کرد.

کاربرد در طراحی

کاربرد واقعیت مجازی در طراحی، شامل چندین حوزه مختلف می‌شود. سازندگان اتومبیل، با کمک واقعیت مجازی، نمونه‌های آزمایشی مختلفی را طراحی می‌کنند. به این ترتیب، پیش از آن‌که اقدام به ساخت نمونه‌ی فیزیکی اتومبیل کنند، انواع آزمون‌های کیفیت‌سنجی را روی نسخه مجازی انجام می‌دهند. در این حالت سرعت توسعه‌ی محصول افزایش یافته و سود اقتصادی خوبی نصیب خودروساز می‌شود.

استفاده از واقعیت مجازی در طراحی ساختمان، معماری و شهرسازی نیز از سایر کاربردهای این فناوری در طراحی است که مانند طراحی اتومبیل، صرفه اقتصادی بالایی برای طراحان دارد.

کاربرد در تجارت

کاربرد واقعیت مجازی برای صاحبان کسب‌وکار به چندین شکل خودش را نشان می‌دهد. ارائه تورهای مجازی بازدید از محیط کسب‌وکار، ارائه نمای۳۶۰ درجه از محصولی خاص و آموزش کارمندان تازه‌ وارد از جمله این کاربردها هستند. همچنین، با کمک واقعیت مجازی می‌توان مخاطب را در محیطی چند بعدی قرار داد تا از همه ‌جهت در احاطه‌ی محصول قرار بگیرد. کاربرد دیگر واقعیت مجازی برای کسب‌وکارها، برگزاری جلسات کاری با کارکنانی است که دور از محیط شرکت مشغول کار هستند.

واقعیت مجازی در تجارت

کاربرد در طراحی مد

واقعیت مجازی از چند جهت در طراحی مد کاربرد دارد؛ به عنوان مثال: ساخت نمونه ‌کارهای سه‌بعدی برای تخمین نتیجه، آواتارهای سه‌بعدی برای کمک به طراحی لباس، نرم‌افزارهای مبتنی بر واقعیت مجازی برای ساخت فروشگاه‌های مد و لباس که به صورت مجازی عرضه می‌شوند، برگزاری فشن شوهای مجازی VR و…

کاربرد در میراث فرهنگی

کاربرد واقعیت مجازی در معرفی موزه‌ها و مکان‌های تاریخی یکی از جذاب‌ترین کاربردهای این فناوری است. آثار تاریخی، مجسمه‌ها، غارها، حفاری‌های باستان‌شناسی و حتی روستاها و شهرهای قدیمی، با کمک واقعیت مجازی در دسترس گردشگران قرار می‌گیرند. می‌توان با کمک واقعیت مجازی، راه رفتن در اماکن تاریخی را تجربه کرد.

واقعیت مجلزی در گردشگری

کاربرد در ورزش

واقعیت مجازی در بسیاری از ورزش‌ها به عنوان ابزار کمکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این حالت، از VR برای اندازه‌گیری عملکرد ورزشکار و تحلیل تکنیک کمک گرفته می‌شود. طراحی تجهیزات، لباس ورزشکارها و بهبود زاویه‌ی مخاطب از سایر کاربردهای واقعیت مجازی در ورزش است.

جمع‌بندی

کاربرد واقعیت مجازی در زندگی انسان امروز، حیطه‌های مختلفی را دربرمی‌گیرد که شامل آموزش، کاربردهای پزشکی، نظامی، طراحی، ورزش، تجارت، میراث فرهنگی و بسیاری موارد دیگر می‌شود. ویژگی مشترک واقعیت مجازی در همه‌ی کاربردهایش این است که کار را برای انسان ساده‌تر کرده و امکان موفقیت او را بالاتر می‌برد. ضمن این‌که واقعیت مجازی، دنیای جدیدی را به روی کاربران باز می‌کند. دنیایی که شاید بعضی از افراد بدون کمک تکنولوژی VR، هرگز قادر به تجربه کردنش نباشند.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *